Inspiration til valg af forlovelsesringe og vielsesringe

 

Når du skal vælge de – måske – vigtigste smykker i dit liv, kan det være en svær beslutning. Derfor har vi herunder samlet inspiration og gode råd til dig i forbindelse med valg af forlovelses- og vielsesringe. 

Hvad er forskellen på en forlovelsesring og en vielsesring? 

Helt konkret er en forlovelsesring den ring, som man bruger til at fri med, når man går på knæ. Dermed ses forlovelsesringen som et symbol på, at den anden har sagt ja til at blive gift. Vielsesringe er de ringe, som I begge bærer for at symbolisere, at I er blevet gift. Disse ringe bliver først sat på til brylluppet. 

Traditionelt set sidder en forlovelsesring på venstre ringfinger, fordi kærlighedens åre går fra hjertet til netop denne finger. Vielsesringen sidder derimod på højre hånd, fordi denne hånd bruges til at aflægge troskabsløftet i kirken.


Når du skal vælge en forlovelsesring, bør du overveje ...

Budgettet: I dag er der ingen regler for, hvor meget en forlovelsesring bør koste. Forlovelsesringe findes i forskellige designs og prisklasser. Du kan få en fin forlovelsesring til et par tusinde kroner, men du kan også vælge en voluminøs forlovelsesring til hundrede tusinde kroner - og alt derimellem. Hos Henrik Ørsnes har vi ringe i alle prisklasser, og du bør derfor overveje et budget på forhånd, så vi kan guide dig bedst muligt i en af vores butikker. 

Din kærestes personlige stil – og livsstil: Bærer din kæreste generelt store, prangende smykker eller mere diskrete og elegante smykker? Det er vigtigt at finde en forlovelsesring, der personligt og stilmæssigt passer til dén person, der skal bære ringen. Det er også altid en god idé at overveje din kærestes livsstil - f. eks. om vedkommende har et praktisk job, hvor ringen kan blive beskidt. Det har nemlig indflydelse på, hvilken type ring du bør købe ift. materiale, diamanter og design. 

Stenen: Det er helt op til dig selv, hvordan forlovelsesringen skal se ud, men de klassiske er oftest med en centreret sten, som enten står alene eller er omkranset af små diamanter. Hvis du overvejer en ring med en sten, kan du f. eks. vælge brillanter. Der findes også farvede sten som safirer og rubiner. 

At finde frem til den rigtige størrelse: Her kan du med fordel bruge vores guide til ringstørrelser eller kigge forbi én af vores butikker. Alle ringstørrelser varierer fra finger til finger og fra hånd til hånd, så hvis du kan, er det en god idé at finde frem til den rigtige ringstørrelse. 

Når I skal vælge vielsesringe, bør I overveje ...

Valg af materiale: Vielsesringe skal helst holde i medgang og modgang, og derfor bør I overveje, hvordan ringene passer til jeres hverdag og livsstil. Ringene behøver ikke at være ens, og vi har et bredt udvalg af vielsesringe i forskellige materialer, hvoraf de mest populære er guld, hvidguld og titanium. Udover materialet kan I også få en overflade på ringene – bl.a. hamret, blank eller mat. Desuden kan I overveje, om hvorvidt vielsesringene skal have sten som f. eks. brillanter. 

Vielsesringenes bredde: En anden overvejelse er bredden på ringene. Skal jeres ringe være i samme bredde, eller skal de være forskellige? Det er helt op til jer. 

Gravering: Graveringen kan være med til at gøre vielsesringene mere personlige. Det mest almindelige er at få graveret hinandens navne samt dato, men det er kun jeres fantasi, der sætter grænser. Mængden af tekst afhænger naturligvis af ringenes design, materiale og valg af skrifttype, men i vores butikker kan I få faglig vejledning om gravering af netop de vielsesringe, I har valgt. Se vores valgmuligheder af skrifttyper her.

Om I vil designe jeres egne vielsesringe: Hos Henrik Ørsnes kan I også vælge at få speciallavet et sæt helt unikke vielsesringe ud fra jeres ønsker og drømme. Husk dog at være ude i god tid, da det normalt tager 3-4 uger at fremstille ringene.


Vi har i en lang årrække hjulpet vores kunder med valg af forlovelses- og vielsesringe. Uanset om du har brug for hjælp til at finde den perfekte forlovelsesring eller vielsesring, så vil vi altid gerne hjælpe dig/jer godt på vej. Både forlovelses- og vielsesringe er personlige smykker, og derfor vil vi gerne give jer en personlig og professionel vejledning i vores butikker frem for at have disse ringe på vores hjemmeside. På den måde er I også sikre på, at vi sammen får målt jeres korrekte ringstørrelse første gang.

Find os i en af vores butikker i Aalborg City, Aalborg Storcenter eller Hjørring.

Psst... Hvad med morgengaven?

Morgengaven er en kærlighedsgave, som I giver til hinanden på jeres første dag som ægtepar. Og hvorfor ikke starte jeres nye kapitel med en personlig og betydningsfuld gave til hinanden? Til bruden er morgengaven oftest fine øreringe, armbånd eller en halskæde med vedhæng, og til manden er især ure og herresmykker populære valg.