Sælg dit guld og sølv hos Henrik Ørsnes

Sådan sælger du gammelt guld og sølv ved Henrik Ørsnes

 

Hvis du gerne vil sælge guld eller sølv til Henrik Ørsnes, så skal du henvende dig i én af vores forretninger. Du kan finde adresserne på vores butikker her: Henrik Ørsnes butikker. Når du sælger dit guld eller sølv til os, er du sikker på at få professionel vejledning og altid til aktuelle priser.

 

Få en ekstra god pris når du køber noget nyt for pengene

Hvis du køber noget nyt for de penge du får, så får du en helt særlig god pris for dit gamle guld og sølv. Det kan derfor godt betale sig at kigge efter nyt, når du sælger guld eller sølv til os. Hvis hele beløbet ikke bliver brugt, vil du få udstedt et tilgodebevis på det resterende beløb.

 

I tabellen herunder kan du se de aktuelle guld- og sølvpriser.

Lødighed Pris pr. gram Pris pr. gram ved samtidig køb af nyt
24 karat guld (999) 265 kr. 350 kr.
22 karat guld (916) 240 kr. 320 kr.
18 karat guld (750) 200 kr. 265 kr.
14 karat guld (585) 165 kr. 220 kr.
8 karat guld (333) 95 kr. 120 kr.
Sterlingsølv (925) 2,00 kr. 2,50 kr.
Tretårnet sølv (830) 1,70 kr. 2,20 kr.

 

Sådan bestemmes guldets værdi

Det første skridt, når værdien af dit guld skal beregnes er at finde guldets lødighed. Ofte kan gulds lødighed bestemmes ved at se på guldets stempel, som er et lovkrav i Danmark. Tallet i stemplet angiver, hvor mange tusindedele finguld guldet indeholder, og ud fra denne værdi kan det bestemmes hvilken karat guldet har. Det samme gør sig gældende for sølv, hvor de oftest forekommende typer er sterlingsølv med en lødighed på 925 og tretårnet sølv med en lødighed på 830. Du kan se de forskellige lødigheder herunder.

 

  • - 24 karat guld har en lødighed på 999
  • - 22 karat guld har en lødighed på 916
  • - 18 karat guld har en lødighed på 750
  • - 14 karat guld har en lødighed på 585
  • - 8 karat guld har en lødighed på 333
  • - Sterlingsølv en lødighed på 925
  • - Tretårnet sølv har en lødighed på 830

Det er ikke altid metallets lødighed kan bestemmes ud fra stemplet. Ofte vil guld eller sølv, der er købt i udlandet, f. eks. ikke altid have et lødighedsstempel, som vi vil anerkende. I dette tilfælde vil det være nødvendigt med en såkaldt syretest, som præcist afslører lødighed. Prisen for denne test er 100 kr. og det er et éngangsbeløb, som dækker alle de ting du har med til test.

Når guldets eller sølvets lødighed er bestemt, så vejes metallet og vægten i gram ganges med prisen pr. gram, som du kan finde i tabellen ovenfor.

Husk at medbringe gyldig billedlegitimation og sygesikringsbevis

Det er vigtigt, at du husker at medbringe gyldig billedlegitimation såsom kørekort eller pas, og derudover skal du medbringe dit sygesikringsbevis, når du skal sælge dit guld eller sølv til os.