Sælg dit guld og sølv hos Henrik Ørsnes

Sådan sælger du dit brugte guld og sølv ved Henrik Ørsnes

Hvis du har guld eller sølv liggende, som du ikke bruger mere, så kan du nemt bytte det til kroner og ører eller få en god pris på noget nyt hos os. Medbring gyldig billedlegitimation og sygesikringsbevis og henvend dig i én af vores forretninger. Du kan finde adresserne på vores butikker her: Henrik Ørsnes butikker. Er du i tvivl om, hvor mange karat, dit guld er, og hvad det egentlig er værd? Bare rolig. Når du sælger dit guld eller sølv til os, er du sikker på at få professionel vejledning og vurdering af dine smykker - altid til aktuelle priser. 

Sådan bestemmes guldets værdi

For at kunne give dig en pris på dit guld- eller sølvsmykke, skal vi have fastsat værdien. Det første skridt, når værdien af dit guld skal beregnes er at finde guldets lødighed. Ofte kan gulds lødighed bestemmes ved at se på guldets stempel, som er et lovkrav i Danmark. Tallet i stemplet angiver, hvor mange tusindedele finguld guldet indeholder, og ud fra denne værdi kan det bestemmes hvilken karat guldet har. Det samme gør sig gældende for sølv, hvor de oftest forekommende typer er sterlingsølv med en lødighed på 925 og tretårnet sølv med en lødighed på 830. Du kan se de forskellige lødigheder her:

  • - 24 karat guld har en lødighed på 999
  • - 21 karat guld har en lødighed på 875
  • - 18 karat guld har en lødighed på 750
  • - 14 karat guld har en lødighed på 585
  • - 8 karat guld har en lødighed på 333
  • - Sterlingsølv en lødighed på 925
  • - Tretårnet sølv har en lødighed på 830

Det er ikke altid metallets lødighed kan bestemmes ud fra stemplet. Ofte vil guld eller sølv, der er købt i udlandet, f. eks. ikke altid have et lødighedsstempel, som vi vil anerkende. I dette tilfælde vil det være nødvendigt med en såkaldt syretest, som præcist afslører lødighed. Prisen for denne test er 100 kr. og det er et éngangsbeløb, som dækker alle de ting du har med til test.

Når guldets eller sølvets lødighed er bestemt, så vejes metallet og vægten i gram ganges med prisen pr. gram, som du kan finde i tabellen ovenfor.

Få en ekstra god pris når du køber noget nyt for pengene

Hvis du køber noget nyt for de penge, du får, giver vi dig en helt særlig god pris for dit gamle guld og sølv. Det kan derfor godt betale sig at kigge efter nyt, når du sælger guld eller sølv til os. Hvis hele beløbet ikke bliver brugt, vil du få udstedt et tilgodebevis på det resterende beløb.

I tabellen herunder kan du se de aktuelle guld- og sølvpriser:

Lødighed Pris pr. gram Pris pr. gram ved samtidig køb af nyt
24 karat guld (999) 357 kr. 464 kr.
21 karat guld (875) 313 kr. 407 kr.
18 karat guld (750) 261 kr. 339 kr.
14 karat guld (585) 206 kr. 267 kr.
8 karat guld (333) 117 kr. 152 kr.
Sterlingsølv (925) 4,00 kr. 5,00 kr.
Tretårnet sølv (830) 3,00 kr. 4,00 kr.

Bæredygtighed er guld værd

Udover at du kan få penge for gamle smykker, der samler støv nederst i skuffen, hjælper du os samtidig med at tage et skridt i den bæredygtige retning, der er et stort og vigtigt fokus for os. Når du sælger dine smykker til os, bruger vi det nemlig til at kreere nye fine smykker. Både guld og sølv kan faktisk genbruges for evigt uden at kvaliteten forringes. Derfor bliver denne bæredygtige smykkeproduktion ved med at være guld værd.